Vollegrondsgroenten

Wortelen

Wij verbouwen gele wortelen (Yellowstone), schaaltjes- en schijvenpeen (Nerac) en winterwortelen (Komarno). Het zaaien van de wortelen doen we zelf. We kunnen ze scherp op twee rijen zaaien of breedwerpig op een rij. Wij zaaien altijd op gefreesde ruggen. De wortelen worden door onze DeWulf klembandrooier geplukt of door onze Grimme Tectron of Maxtron gerooid.

Winterwortelen rooien 171210Wortelen gewassen in bigbag 040613.1

Knolselderij

Wij telen twee soorten knolselderij, Brilliant en Otago. Het planten van de knolselderij wordt uitbesteed aan een loonwerker. De knolselderij wordt door onze DeWulf klembandrooier geplukt of gerooid met de Grimme Maxtron.

IMG_0413

Knolraap (Brakelse knollen)

Als sinds jaar en dag telen wij ook een klein aantal hectare knolraap (Helenor), of zoals wij deze noemen Brakelse knollen. De knolraap wordt gezaaid of geplant, zaaien doen wij zelf en planten gebeurd door een loonwerker. De knolraap wordt gerooid met de Grimme Maxtron.

Koolraap

Rode bieten

Sinds een aantal jaar zijn wij gestart met de teelt van rode bieten (Action). De rode bieten worden in eigen beheer gezaaid, ook het rooien gebeurd met onze eigen Grimme Tectron of onze DeWulf klembandrooier.

Rode bieten

 

Erwten en bonen

Er wordt voor Laarakker te Well erwten en bonen op contract geteeld. Laarakker verzorgt tevens het zaaien en oogsten.